کیومرث شهبازی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه هم اکنون سرانه مصرف آبزیان در استان 7.5 کیلوگرم است، گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده سرانه مصرف آبزیان تا پایان سال باید به بالای هشت کیلوگرم برسد.
مدیرکل شیلات کرمانشاه میانگین سرانه مصرف آبزیان در کشور را 9 کیلوگرم دانست و گفت: سرانه جهانی مصرف ماهی 18.5 کیلوگرم است.
وی مصرف دو بار در هفته آبزیان را توصیه کرد و گفت: بر اساس نظر کارشناسان و صاحب نظران علم تغذیه، مصرف ماهی در پیشگیری از انواع مختلف سرطان ها نقش داشته و می تواند در به تاخیر انداختن آلزایمر اثر گذار باشد.
شهبازی مصرف ماهی را در درمان رماتیسم، پوکی استخوان و ... اثرگذار دانست و گفت: مصرف ماهی همچنین می تواند در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی اثرگذار باشد.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه مصرف ماهی را همچنین در رشد جنین و رشد مغزی کودکان مفید دانست.
وی افزود: کارشناسان مصرف ماهی را به جهت برخورداری از امگا سه، سهل الهضم بودن، جذب سریع و ... مناسب می دانند و معتقدند مصرف ماهی باعث پویایی، نشاط و سرحالی افراد می شود.
وی با بیان اینکه بالغ بر 30 تا40 نوع غذا از آبزیان تهیه می شود، خواستار جایگزین کردن مصرف آن به جای مصرف انواع فست فودها در برنامه غذایی خانواده ها شد.
وی در ادامه با بیان اینکه سرانه مصرف آبزیان در استان کرمانشاه در سالهای 74 تا 80 تنها 250 گرم بود، گفت: در آن زمان پایین ترین سرانه مصرف آبزیان در کشور را داشتیم.
شهبازی نداشتن آشنایی با شیلات و آبزیان در آن زمان را دلیل اصلی پایین بودن سرانه مصرف آبزیان در استان دانست و گفت: در آن سالها ما عادت به مصرف گوشت قرمز داشتیم.
وی ورود شیلات به مقوله آموزش را در راستای ارتقای سرانه مصرف آبزیان مهم ارزیابی کرد و افزود: سالانه بالغ بر پنج هزار نفر را در زمینه های مصرف آبزیان آموزش می دهیم.
نظرات شما عزیزان: